Villkor och information

I och med användandet av vår webplats godkänner du följande villkor.

KÖPA BÖCKER HOS bibliomani.nu

Hos bibliomani.nu har du möjligheten att köpa böcker till våra låga, ordinarie priser eller - som medlem - till våra superlåga medlemspriser.

För att kunna handla böcker till medlemspris behöver du ha ett aktivt abonnemang. Detta skaffar du här. Efter att du gått genom PayPal's betalningsprocess får du inom 1 vardag ett ebrev från oss med information om ditt abonnemang och dina personliga inloggningsuppgifter, som du använder för att logga in på sajten och kunna handla till medlemspriser. Tänk på att även kolla i skräpposten. Läs om medlemsvillkoren på annan plats på denna sida.

Frakt till dig
Du nyttjar våra goda fraktavtal i samband med köp. Fraktavgiften beror på hur mycket dina böcker väger och du ser alltid fraktavgiften i kassan i samband med betalning. Vi använder oss alltså inte av någon fast enhetsfrakt, eftersom det i normalfallet ofta blir dyrare för dig. 

Leveranstid
Böckerna skickas normalt inom 1-7 vardagar. Vid varje bok finns uppgift om preliminär leveranstid. Vi reserverar oss dock för eventuella leveransproblem särskilt från mindre förlag, som kan ha svårt med daglig respons.

Betalning
Vi använder oss av en extern betallösning där du kan välja att betala med kort, faktura eller swish (betalsätten kan komma att uppdateras framöver). Om du betalar med kort reserveras summan vid betaltillfället och pengarna dras först då varorna skickas från oss. Väljer du faktura så skickas fakturan först när varorna skickas från oss. Väljer du swish debiteras du vid köptillfället. 

Slutförsäljning o dylikt
Om vi inte kan leverera dina beställda varor, makulerar vi din order eller de delar av den som inte kan levereras och återbetalar. Om delar av din order kan levereras, medan en annan inte kan levereras, återbetalar vi ordersumman av det vi inte kan leverera och debiterar det vi kan leverera. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning och dylikt.

Priser och fraktavgifter
Samtliga priser och avgifter på sajten är inklusive moms och exklusive frakt. Samtliga priser och avgifter är dagsaktuella och kan komma att förändras.

RETUR & ÅNGERRÄTT
Du har 30 dagars returrätt efter att du gjort din beställning. Om du önskar nyttja din ångerrätt ska du meddela oss detta via ebrev till [email protected] innan fristen är slut. Du får då returadress och ytterligare information.

När ångerrätten nyttjas står du själv för returkostnaden. Du ska skicka varan åter till oss utan onödig försening och senast 14 dagar efter att du meddelat oss om din ånger. Eftersom du själv ansvarar för varan under returen rekommenderar vi att du skickar den spårbart i ett tätt och säkert emballage. Spara ditt kollinummer som du får från speditören tills att vi bekräftat mottagandet. I försändelsen ska bifogas orderbekräftelse eller dylikt så att vi kan stämma av ditt köp. Återbetalning sker via ditt kort, swish eller annat betalsätt när varorna kommit åter till oss. Observera att vi inte tar emot försändelser mot postförskott eller som måste hämtas via ombud. Varan ska naturligtvis vara i fullgott skick vid retur.

Reklamation
Om varan skulle vara skadad eller om varan inte stämmer med beskrivningen på vår sajt kontaktar du oss snarast per epost till [email protected]. Skicka gärna med foton på eventuella skador för bedömning.

Vid reklamation skickar du tillbaka varorna på vår bekostnad, om vi inte kommer överens om annat. Du kan få varan utbytt, eller avdrag på priset eller pengarna tillbaka, beroende på situation.

PERSONUPPGIFTER
h:ström - Text & Kultur AB värnar om din personliga integritet. Vi använder de uppgifter som du lämnar till oss för att dels fullfölja våra förpliktelser (exempelvis att skicka dig din bok), dels för att kunna informera om ditt köp etc. Här kan du läsa hela vår dataskyddspolicy. 

MEDLEMSVILLKOR

Dessa villkor träder i kraft i samband med ett tecknande av ett abonnemang på bibliomani.nu.

Genom att teckna ett medlemskap accepterar du att h:ström - Text & Kultur AB (orgnr 556531-0629), som driver bibliomani.nu, får debitera det avtalade beloppet periodvis i överensstämmelse med det valda medlemskapet. Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap så att det slutar när din innevarande abonnemangsperiod upphör.

Tecknande av abonnemang
Du tecknar ditt medlemskap genom att gå igenom PayPal's betalningsrutin via länk här. Du kan även betala en engångssumma för ett årligt medlemskap utan fortlöpande förnyelse. Priset för ett sådant medlemskap är 1495 kr årligen, inkl moms. Priset för ett ordinarie, fortlöpande abonnemang är lägre och du finner det här.

Inom 1 vardag efter din anmälan får du från oss ett ebrev med information om ditt abonnemang och dina personliga inloggningsuppgifter, som du alltid ska använda för att logga in med på sajten för att kunna handla till medlemspriser. Om du inte loggar in godtar du våra ordinarie priser.

Medlemskapet är personligt och för personligt bruk. Abonnemanget kan tecknas av privatpersoner som fyllt 18 år. Vid misstanke om annan användning kan vi komma att begränsa eller avsluta medlemskapet.

Juridiska personer såsom föreningar, företag och organisationer kan teckna ett särskilt företagsabonnemang, kontakta oss på [email protected]. Är ni en grupp av människor som vill nyttja sajten, exempelvis en bokcirkel, en studiegrupp etc? Vi kommer att lansera ett gruppabonnemang inom en snar framtid - kontakta oss på [email protected]

Uppsägning av abonnemang
Du kan när som helst säga upp ditt abonnemang. Det löpande abonnemanget upphör när den innevarande betalda abonnemangsperioden upphör. Därefter kommer du inte att debiteras ytterligare för abonnemanget, såvida du inte återaktiverar medlemskapet eller tecknar ett nytt. Varor som har beställts under abonnemangsperioden kommer att levereras också efter att medlemsperioden eventuellt har avslutats.

Uppsägning av abonnemanget görs på något av följande sätt:
1.
Skicka ett ebrev till [email protected] senast 7 dagar innan din betalningsperiod tar slut med uppgift att du önskar avsluta ditt abonnemang.
2. Avsluta ditt abonnemang själv via ditt PayPal-konto, klicka här
3. Sänd oss ett fysiskt brev till bibliomani.nu, h:ström - Text & Kultur AB, Skiftesvägen 6, 90354 Umeå senast 14 dagar innan din betalningsperiod tar slut med uppgift att du önskar avsluta ditt abonnemang.

Ångerrätt
Du har en lagstadgad ångerrätt på ditt abonnemang på 14 dagar, från tidpunkten då du tecknade ditt abonnemang. Eftersom du ingått ett avtal om ett abonnemang är det bara ångerrätt vid avtalets start. Om du önskar säga upp ditt abonnemang med åberopande om ångerrätt, hör du av dig till oss per epost till [email protected].

Om du önskar nyttja din ångerrätt måste du returnera de varor du köpt till medlemspris, eftersom ett medlemskap vid köptillfället är en förutsättning för de låga priserna. Efter att du meddelat oss att du åberopar ångerrätten har du 7 dagar på dig att returnera varorna. 

Anmälan är bindande från och med då du tecknar abonnemanget och fullföljer betalningsrutinen, i den mån du inte åberopar ångerrätt enligt ovan. Betalaren är förpliktad att betala hela beloppet för hela den valda perioden och efterföljande abonnemangsavgifter, om inte abonnemanget sägs upp enligt ovanstående. Fortlöpande abonnemang förnyas automatiskt. Om beloppet inte kan dras från ditt kort i samband med förnyelse görs ett antal försök innan ditt abonnemang sägs upp. Om betalarens kort går ut uppdaterar du det hos PayPal.

h:ström - Text & Kultur AB förbehåller sig rätten att avsluta eller ej godkänna ett abonnemang med åberopande av brott mot "fair use", dessa villkor, vid force majeure eller nedläggande av tjänsten. 


bibliomani.nu drivs av h:ström - Text & Kultur AB, ett företag som sedan 1998 bedrivit boklig verksamhet i många olika former.

Antikvariat & Bokhandel
Vi har sedan starten 1998 drivit både antikvariat och bokhandel, det vill säga sålt både antikvariska, begagnade böcker och nya. Här på bibliomani.nu hittar du endast nya böcker - när det kommer till antikvariatets böcker så finner du dem på antikvariat.hstrom.se.

Bokförlag och tidskrifter
Sedan 2000 driver vi bokförlaget h:ström - Text & Kultur och har gett ut över 300 böcker till dags dato, mest med fokus på god skönlitteratur och humaniora. Du hittar vår utgivning på förlaget på forlag.hstrom.se. I förlagets regi publicerar vi även ett par tidskrifter, exempelvis nättidskriften Tidningen Kulturen, tidskriften Subaltern och det senaste nytillstkottet, tidskriften h:skrift.

Tryckeri
Sedan 2010 trycker vi mestadels böcker i vårt fullfjädrade digitaltryckeri. Vi har även en ren självpubliceringstjänst, där vi hjälper främst privatpersoner, men även föreningar och förlag, med allt från korrekturläsning och sättning, till tryck och distribution. 

© h:ström - Text & Kultur AB, Skiftesvägen 6, 903 54 Umeå.
Orgnr 556531-0625