Bli medlem


Besök vårt antikvariat

Braunerhjelm
  • Braunerhjelm

Braunerhjelm, Pontus | Ett ramverk för innovationspolitiken

286,00 kr
Inkl. moms 3-7 dagar

Pris för medlemmar: 236 kr. BLI MEDLEM NU

I takt med en tilltagande globalisering och ett hårdnande konkurrenstryck blir innovationer och förnyelse allt viktigare. Allehanda rop på olika insatser hörs därför nu för...
Bindning
Kvantitet
LEVERANS: Skickas inom 3-5 vardagar.

 

Säker sajt och e-handel

 

Billig frakt

 

30 dagars ångerrätt

I takt med en tilltagande globalisering och ett hårdnande konkurrenstryck blir innovationer och förnyelse allt viktigare. Allehanda rop på olika insatser hörs därför nu för att stärka innovationspolitiken. Men att ett politikområde är hett garanterar inte att besluten blir väl avvägda.

Tre av Sveriges främsta nationalekonomer varnar i denna bok för ett alltför snävt synsätt, där innovationspolitik likställs med satsningar på forskning och utveckling för att få fram högteknologiska produkter. Författarna menar istället att innovativa produkter och tjänster krävs i samtliga branscher och verksamheter, inte enbart högteknologiska. Strukturer, hierarkier och produkter måste ständigt utmanas. De som står för dessa utmaningar, de som testar nytt och utvecklar nya affärsmodeller är entreprenörerna – de som driver förändring.
En framgångsrik politik för innovationer måste bygga mekanismer för att omvandla kunskap till samhälleliga nyttigheter – och för det krävs institutioner och drivkrafter som gynnar entreprenörskap i hela samhällsekonomin.

Efter en gedigen genomgång av ekonomisk forskning om tillväxt och entreprenörskap landar författarna i att Sverige behöver ett innovationspolitiskt ramverk, av ungefär samma salg som skapats för finans- och penningpolitiken. Syftet är att skapa långsiktighet och förutsägbarhet i politiken. Deras förslag sammanfattas i tio innovationspolitiska principer:
Tio budord för ett mer innovativt Sverige.


Författare: Braunerhjelm, Pontus
Förlag: Samhällsförlaget
Genre: Ekonomi
Artikelnr: 1442214

Bindning: Danskt band | År: Utg. 2020 | Omfång: 208 s. | ISBN: 9789188033086 | Språk: Svenska
1442214-9789188033086

Särskilda referenser

isbn
9789188033086