Bli medlem


Besök vårt antikvariat

Näringsliv & arbetsliv

Näringsliv & arbetsliv

Aktiva filter

Bepröfvade recept

Bepröfvade recept

Hur smakar historien, kan man veta och ta reda på det? I Bepröfvade recept ges inspiration och möjlighet till historiska smakupplevelser med utgångspunkt i de recept och fotografi er som bevaras i Riksarkivet - Landsarkivet i Visby. Läsaren får också...
Pris 292,00 kr
Cridland

Cridland, Meghan | May contain traces of

Changes to the contemporary food system, including meals and eating patterns, have occurred quickly. One such change over the past 30 years has been the increase of commercially produced foods aimed at food allergies and intolerances and ‘free from’...
Pris 269,00 kr
Food from nature

Food from nature

In the early summer of 1998 a group of international foodways scholars gathered at Umeå University under the auspices of the International Commission for Ethnological Food Research, and later joined with the Jämtland community in the parish of...
Pris 292,00 kr
Jönsson, Håkan | Svensk måltidskultur

Jönsson, Håkan | Svensk måltidskultur

De senaste hundra åren har det mesta som rör mat och måltid i Sverige förändrats. Hur gick det egentligen till när tacos och thaimat ersatte saltströmming och blodpudding på middagsborden? Hur kunde vin och vatten ersätta mjölk som måltidsdryck? Varför...
Pris 249,00 kr
Fjellström

Fjellström, Phebe | Kvinnoliv och måltidsglädje

När ängssyresoppan ställs på kungens festbord, påminner den oss om det traditionella samiska kosthållet. När en delikat åkerbärsmousse står på Nobelmenyn, erinrar man sig Norrbottens åkerbär som åts med tjock grädde. I nybyggarhemmen i norr stod i...
Pris 257,00 kr
Montanari, Massimo | Mat är kultur

Montanari, Massimo | Mat är kultur

Vi pratar ofta om mat i termer av naturlighet, men det finns enligt Massimo Montanari ingenting naturligt med mat. Maten vi äter är i alla avseenden en kulturell produkt.<br>Maten är kultur efetersom den har skapat och format vår värld. Den är kultur...
Pris 196,00 kr
Ingvarsson, Anders | Makten över matkassen

Ingvarsson, Anders | Makten över matkassen

Det här är en bok om mat, eller rättare sagt om matens ursprung. Samtidigt som det talas om surdegar, närodlat och småskaligt, pågår en helt annan utveckling i Sverige och i världen. Det är en utveckling där det är lönsamt att amputera grisens knorr...
Pris 180,00 kr
Medelius, Hans | Mat och måltid på Öland

Medelius, Hans | Mat och måltid på Öland

Maten, måltiderna och livets högtider har alltid varit viktiga. För drygt hundra år sedan användes ungefär hälften av all arbetstid åt att bereda och tillreda familjens matvaror. Förr var det självklart med det närodlade och lokalt uppfödda.<br>Mat och...
Pris 276,00 kr
Gagnér

Gagnér, Anders | Jordbruk och jordbruksredskap

<font size=-1><B>Författare:</B> <A HREF=https://bibliomani.nu/sok/Gagnér+Anders>Gagnér, Anders</A> <BR><B>Förlag:</B> <A HREF=https://bibliomani.nu/sok/Kungl.+Gustav+Adolfs+Akademien+för+svensk+folkkultur>Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk...
Pris 236,00 kr
Festmåltid och vardagsmat

Festmåltid och vardagsmat

Festmåltid och vardagsmat innehåller femton etnologiska uppsatser om måltidsseder. Här diskuteras bl.a. vår tids ensamätande och hur måltiderna på arbetsplatserna byter karaktär på en snabbt föränderlig arbetsmarknad, här tecknas skolmåltidens historia...
Pris 258,00 kr
Lundin

Lundin, Kjell | Pemmikan

Reseberättelsernas reseberättelse: boken om pemmikanens historia. <br>När pemmikan erövrade världen. <br>Om hur det gick till när ett urtida livsmedel från Nordamerika erövrade världen? Om alla tiders mest exklusiva färdkost och hur det gick till att...
Pris 241,00 kr
Torell, Ulrika | Socker och söta saker

Torell, Ulrika | Socker och söta saker

Få varor är så älskade som söta produkter och få måltider sägs vara lika hotfulla som den sockerstinna maten. Sockret är samtidigt så alldagligt att det lätt tas för givet, som om det alltid har funnits. Det kan till och med vara svårt att undvika. Men...
Pris 212,00 kr
Schlosser, Eric | Snabbmatslandet

Schlosser, Eric | Snabbmatslandet

Smaken och doften på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda smakfabriker. En enda hamburgare kan innehålla kött från tiotals olika kor.<br>I Snabbmatslandet granskar Eric Schlosser sakligt och ingående den minst sagt...
Pris 61,00 kr
Boström

Boström, Raoul | Gräskön med tillhörande holmar och skär

Gräskö med sina 14 holmar och skär i Stockholms norra skärgård är framför allt känt för sitt vackra läge i mellanskärgården.<br> Berättelserna om bröderna Österman är många, hur de smugglade sprit och hur flickorna darrade när de blev uppbjudna till...
Pris 307,00 kr
Biörnstad

Biörnstad, Arne | Stockholms korgmakare

Stockholmarna fyllde i långa tider sina behov av korgar i första hand genom köp från tillresande landsbygdsslöjdare. I staden tycks det inte ha bott annat än enstaka korgmakare. Men på 1820-talet kom några i kontinentalt hantverk väl utbildade yrkesmän...
Pris 159,00 kr
Ringblom

Ringblom, Fredrik | Surströmming : en handbok

En handbok surströmming En smal bok kan det tyckas, men tänk efter: känner du inte flera i din vänskapskrets som vurmar för denna syrade nordsvenska specialitet? Och är det inte så att de personer som äter surströmming på ett närmast religiöst...
Pris 122,00 kr